"Vi kan ikke få armene ned"

"Har du lyst til at spille i Idstedt sammen med brormand og mig" spurgte Henrik Busk for nogle uger siden Anette. Svaret var ja, og det har ingen af de tre næppe fortrudt. Da den sidste kugle var spillet kl. 21.00 lørdag d. 3. oktober 2015 stod Anette Ellekær, Henrik Busk og Allan Busk nemlig som vindere af tremandsholdturneringen 2015. De tabte kun en kamp (en single) på vejen mod semifinalen og var dermed nr. 1 efter de indledende kampe. Her skulle de i semifinalen møde nr. 4 og det var ingen ringere end Johnni Chortzen og Mathias Ellekær der spillede sammen med Kim Frost. Anette, Henrik og Allan vandt den tætte kamp 13 - 10 og de gjorde arbejdet færdig i finalen som de vandt 13 - 7 over et Tysk hold. To hold i "top-4" ud af 31 deltagende hold (og heraf det ene endda som vinder) er mega flot. De to andre StarPetanque mandskaber "holdt sig pænt i baggrunden" og endte begge i den nederste halvdel.

Endnu engang en fantastisk turnering i det Tyske og endnu engang en tur der ligger lag på det i forvejen fantastiske sammenhold der er i klubben.

3-mandshold turnering i Idstedt

Juhuuuu - så går turen igen til Tyskland for at spille petanque. Hele 10 af klubbens spillere skal til Idstedt og spille 3-mandshold turnering d. 3. oktober 2015. Vi havde en lille tre personers delegation afsted der sidste år og deres positive tilbagemeldinger har betydet en tredobling af StarPetanque spillere der tager til Slesvig denne gang.

To hold i Top 4

Klubben havde to doubler med blandt de 28 hold der stillede op til Herrup Petanque Klubs stævne d. 26. september 2015. Johnni Chortzen og Camilla Nielsen (der træner sammen med os) blev nr. 3 og fik en flaske rødvin med hjem hver, mens der ingen præmie var til Elonn Agerup og Peter Nielsen selv om de endte på en flot 4. plads.

Spændende weekend i vente

Det er en spændende weekend (d. 19. + 20. september 2015) der venter klubben.

Klubbens hold i AL-SLT under Dansk Petanque Forbund, skal til Stokkemarke på Lolland og kæmpe om oprykning til DK-serien både lørdag og søndag.

Derudover skal klubbens DGI-hold spille finalespil i A-rækken. Kampene foregår på Stadions baner i Bjerringbro lørdag d. 19. september 2015. StarPetanque skal møde 3 x Lind Petanque Klub (deres hold 1, 2, og 4).

Hvad med DVC vil nogen nok spørge - sker der snart noget der (klubbens hold har jo kvalificeret sig til mellemrunden)? Ja, i følge spilleplanen skulle de sidste kampe i de indledende puljer være afviklet d. 4. september 2015, men noget tyder på at det ikke er sket alle steder. Så vi må gå i spænding og vente på nyt fra DPF's breddeudvalg der som bekendt har overtaget DVC-turneringen fra TU.

 

Vennernes Cup 2015

"Stort og småt" hedder denne fane på vores hjemmeside, men den kunne snart ligeså godt hedde "Blæsende og Vådt". I hvert fald er Vennernes Cup 2015 nu at finde på alletiders top-3 liste over stævner der "druknede i regn", kun overgået af København Open 2014 (suveræn vinder i øvrigt) og med Brabrand Open 2015 på en ærefuld 2. plads (Brabrand ville på en top-10 liste faktisk figurere flere gange).

Men de fleste petanquespillere er heldigvis hårdhudede, og selv utæt regntøj og frysen så tænderne klaprede kunne ikke stoppe StarPetanque Danmark folkene. Som det ses på slutstillingen på billedet (klik på det for at gøre det større), så gjorde klubben en flot figur, med Lars Andersen og Johnni Chortzens flotte 4.plads som bedste præstation. Elonn Agerup / Mathias Ellekær blev nr. 12, og Doris Busk / Bendt Busk besatte 21. pladsen ud af de mere end 50 deltagende doubler.

Travemünde 2015 - endnu en fantastisk tur

Holsteintor Turnier i Travemünde og "en på opleveren" passer sammen som "fod i hose". Turen i år var heller ingen undtagelse. 9 StarPetanque Danmark medlemmer var afsted denne gang og sammen med de 3 "hang-arounds" (som var med  "rejseselskabet") havde de (endnu) en fantastisk tur. Det blev godt nok ikke til præmier denne gang, men en masse kampe i diverse rækker blev det til - og ikke mindst sammenhold og fed stemning.

På billedet er Lars ved at undervise Mor Busk og Anette i "tips og tricks" ved brug af smartphone

Johnni og Mathias vinder C-rækken til Århus Open

2015 udgaven af Århus Open i double vil nok mest blive husket for den enorme mængde regn der væltede ned.

Og så vil den nok også blive husket for at alle vinderne i de respektive række fik en "magnum" flaske champagne oveni den kontante præmie. Således også Johnni og Mathias som efter at være røget i C-rækken overvandt både modstandere og regnen og endte som vindere.

A, B, D Busk til tops i Struer

6 kampe = 6 sejre - og så var "den ged barberet". Som det eneste af de 20 deltagne tripler vandt Allan, Bendt og Doris Busk alle deres kampe og blev dermed suveræne vindere af Limfjords Cup 2015. STORT tillykke til de tre dygtige StarPetanque spillere (og dejligt at se at vores klubtrøjer, ud over at være skønne at have på, også gør sig godt på billeder).


3. runde i Østjysk Forårsturnering

Nå, de andre i Østjysk Forårsturnering 2015 vil også "lege med". I 3. runde måtte Mor og Far Busk (Doris og Bendt) "nøjes" med en sejr i de tre kampe. Men set i lyset af at man fra gang til gang møder hold der har vundet ligeså mange kampe som en selv, er det utroligt flot at Doris og Bendt total set har 7 sejre i 9 kampe. Det bliver spændende at se hvad deres "pointhøst" bliver i 4. runde.

Østjysk Forårsturnering

Far og Mor Busk (Doris og Bendt) fører sig flot frem til årets Østjysk Forårsturnering. Efter de to første runder, har de vundet alle 6 kampe.

Flotte resultater til Bøgeskov Open 2015

StarPetanque Danmark "stak næsen frem" alle tre dage til Bøgeskov Open 2015. Fredag, Bededag, d. 1. maj 2015 blev singlen afviklet. StarPetanque havde 5 spillere med blandt de 46 deltagere. Hanne Christensen blev bedste StarPetanque spiller (og bedste dame spiller i øvrigt) på en meget flot 7. plads. Yderligere tre StarPetanque spillere var med i top-15, nemlig Johnni Chortzen, Allan Busk og Henrik Busk som hhv. nr. 12. nr. 13, og nr. 14.

Om lørdagen skulle triplen afgøres. Der blev, ligesom i singlen, spillet efter det "geniale system" (ironisk ment) som nogle få "magtmennesker" mener er verdens 8. vidunder (og så åbenbart "til h...... med" hvad spillerne giver udtryk for i meningsmålingen). Nå, hvor om alting er, så afholdt det ikke Peter Nielsen, Henrik Busk og Johnni Chortzen i at spille sig i finalerunden hvor de skulle spille om 5 / 6 pladsen. Det lykkedes dem efter en spændende kamp at vinde og dermed blive nr. 5. Som sidebemærkning skal det lige nævnes at man bestemt IKKE er før færdige end når man spiller efter det GODE gamle system med puljer efterfulgt af cup.

 

Jublen ville ingen ende tage da Teddy Laursen søndag til doublen annoncerede at den ville blive afviklet som puljespil med efterfølgende cup (vi må så bare håbe at de mennesker der bestemmer har hørt efter). StarPetanque fik en del hold / spillere med i A-rækken. Semifinalen blev endestationen for både Johnni Chortzen / Mathias Ellekær og Peter Nielsen (der spillede sammen med Thomas Kjøller fra Høng), mens Lars Andersen / Peter Ellekær kom til kvartfinalen.

Stort fremmøde til første udendørs træning

En fremmøde procent på over 50% til årets første udendørs træning må siges at være tilfredsstillende. Selvom vejret mildest talt ikke var noget at "prale af", så blev det alligevel til over to timers god træning inden mørket havde sænket sig så meget at man måtte holde med at spille.


For spilleudvalget var der rig mulighed til at få afprøvet nogle konstellationer til aftenens træning, både for holdet i regionalspillet, men også for DVC holdet. Tegningerne til startopstillingen for de to hold er ved at være på plads.

"Baby" Busk øverst på podiet

Allan "Baby" Busk sørgede lørdag d. 11. april 2015, sammen med sin makker Morten Pihl (Aastrup), for at StarPetanque Danmark kom øverst på podiet ved Aastrup Petanque Klubs traditionelle "hyggeturnering" i double. Allan og hans makker vandt alle 5 kampe og havde en score på +43. Der deltog 32 hold i turneringen.

"De startede 12"

Overskriften er hentet fra Robinson Ekspeditionen på TV3, men hvor de blev færre og færre for hver udsendelse så bliver StarPetanque Danmark større og større medlemsmæssigt. I skrivende stund er vi oppe på 20 medlemmer og de spænder fra 2 år fra den yngste til 82 år for den ældste - altså et "spænd" på hele 80 år (hvilket igen beviser at petanque er for alle aldre).

Klubben har meldt et hold til i DPF's AL-SLT sommerlandsturnering i regionalspillet og vi er faktisk også så mange i den "rigtige alder" at vi kan stille et hold til Dansk Veteran Cup (DVC). Begge hold er tilmeldte ved Dansk Petanque Forbund og vi venter spændte på hvilke klubber vi skal op imod.

Der er også tegn i sol og måne på at vi kan få et hold med i DGI´s turnering. Så man må sige at der sker noget i klubben.

Forventningerne indfriet (og mere til)

Endnu en Tysk turnering er kommet for at blive i vores spillekalender fremover. Tremands-holdturneringen i Idsted levere fuldt ud op til vores forventninger - og mere til.

53 hold (=159 petanque spillere) var mødt frem denne skønne solbeskinnede fredag, og blandt dem mange kendte ansigter (Tyskere altså). Der skulle spilles tre indledende holdkampe, hvorefter de 16 bedste gik videre til semifinaler og dernæst finaler og bronze kampe i deres respektive "række" (1 - 4 i A, 5 - 8 i B, 9 - 12 i C, og 13 - 16 i D).

Anette, Lars og Peter E lagde ud med at "hive" triplen hjem mod et Tysk familiehold (Mor, Far og voksen søn). Peter havde påtaget sig at spille singlen som den første, og den vandt han. Anette og Lars måtte se sig slået at det Tyske ægtepar, men 2 sejre ud af 3 var en udmærket start.
I kamp to stod StarPetanque Danmark holdet overfor tre Tyske teenage drenge. Triplen bliver en meget tæt affære som de Tyske drenge hiver hjem med 13 - 12. Heldigvis udligner Lars ved at vinde sin single, men da Anette og Peter må se sig slået i doublen ender denne holdkamp 1 - 2.
I den tredje og sidste holdkamp begyndte spillet (endelig) at køre for StarPetanque holdet. Triplen bliver vundet pænt stort, og i doublen viser Lars og Peter at de godt kan finde ud af at "smide kugler" og vinder den komfortabelt. Anette kan ikke stille noget op i sin single, så endnu en 2 - 1 sejr (men heldigvis til os denne gang).

Vi er "lige ved og næsten". Vi ender som nummer 18, og går dermed ikke videre. Set i bagspejlet var det måske også godt nok, for klokken var blevet 19.00 og med de små tre timers kørsel foran os in mente samtidigt med at Peter og Mathias skulle spille DGI-Kvartet finalespil i weekenden i Ballum (med afgang fra Bjerringbro klokken 05.45 lørdag morgen) så havde to holdkampe mere (= ca. 5 timer) været "hård kost" (og meget lidt søvn for Peter) - men havde vi været blandt de 16 hold der gik videre så havde vi selvfølgeligt spillet "r.... ud af bukserne" uanset hvor sent det blev og søvn eller ej.

Minimannschaftsturnier hos Idstedter Pétanque-Club

D. 3. oktober er en helligdag i Tyskland men som bekendt ikke i Danmark, men det forhindrer ikke StarPetanque Danmark i at stille med et hold til Idstedter Petanque-Clubs minimannschafsturnier fredag d. 3. oktober 2014. Et hold består af tre spillere, og der spilles en triple samt en double og en single i hver holdkamp. Der spilles tre holdkampe, og alle tre spillere skal (på et eller andet tidspunkt) spille single.

Vi har fået "opsnuset" denne turnering via vores Tyske netværk (som i øvrigt vokser og vokser for hver gang vi er dernede). Det er Christoph (billedet) der er vores "kontaktperson" i Idstedter Petanque-Club, og som har været behjælpelig angående overnatning m.m.

Holdet der skal forsvare StarPetanque Danmarks farver består af Anette Ellekær, Lars Andersen, og Peter Ellekær. Holdet tager afsted torsdag eftermiddag og overnatter i Idsted så de kan være friske og veloplagte til turneringen fredag.

Starpetanque veteran triple klar til finalespillet.

Grundet "juniors" (Henrik Busk) for unge alder, har Lars Andersen og Peter Ellekær været på udkik efter en tredjemand der (aldersmæssigt) var "voksen nok" til at spille veteran kvalifikation med dem. Det lykkedes dem at få en aftale i stand med Peter Laursen fra Vennernes Petanque Klub.

For lige at prøve konstellationen af mødtes de søndag d. 24. august 2014 til et par træningskampe mod familien Jensen (Maj-Britt, Heinrich, og Egon) der var så flinke at møde op trods kort varsel. Træningskampene var gode og lærerige for StarPetanque triplen.

Lørdag d. 30. august 2014 var det så "alvorens time" for dem da seedningsrunde 1 i veteran kvalifikationen løb af stablen hos Åstrup Petanque Klub. Lodtrækningen magede det således at Lars og 2 x Peter skulle møde Salem, Lars Bom og Jørgen Slot fra Hvidovres Elitedivisionshold i den første kamp i indledende runde. Der spilles på tid i puljekampene, hvilket skulle vise sig at være en fordel for StarPetanque holdet. De to hold fulgtes pænt ad til stillingen 11 - 10 til Hvidovre holdet da "signalet" lød - "tiden er gået, runden færdig plus en runde mere". Lars og Peter´ne nappede et enkelt point til udligning 11 - 11 og så skulle det hele afgøres i den sidste runde. Lars lagde (som så mange gange denne dag) en "dræber" som trak alle modstandernes kugler, og dermed vandt StarPetanque holdet kampen 12 - 11 (der var ingen grund til at kaste de kugler de havde på hånden - sejren var jo hjemme).

I den anden kamp i puljen vandt Åstrup holdet Ib Sandbæk, Kim Frost og Kresten Udsen over Vera, Niels Ege, og Einar stærk. Da der spilles "vinder / vinder - taber / taber" var det så Åstrup holdet som Lars A, Peter L, og Peter E skulle møde i kampen om at gå direkte videre til semifinalen og (sidst men ikke mindst) kvalificere sig til finalespillet i Horsens i April 2015.

Endnu engang blev det en kamp der "ikke gik tiden ud" ( til 13 point) men måtte afgøres "på point". Det lykkedes Lars, Peter og Peter at "slå et" pænt hul til modstanderne i løbet af kampen. Da "signalet" om at tiden igen var gået, førte de med 9 - 4 og lå med et enkelt point og havde stadigvæk en kugle i hånden. Da modstanderne har lukket godt og grundigt af omkring "grisen" vælger StarPetanque holdet at tage det ene point, så de skal kaste grisen og samtidigt bringer de sig foran 10 - 4 hvilket betyder at Åstrup holdet skal have "fuld hus (= 6 point) i den sidste runde for at få kampen i "forlænget spilletid" (ekstra runde). Igen er Lars "heldig" at ligge en "dræber", og først med allersidste kugle kommer modstanderne ind og ligger til point. Selvom Peter og Peter begge står med to kugler vælger holdet at "give" modstanderne det ene point så sejren bliver på 10 - 5, for der er (igen) ingen grund til at kaste de sidste kugler og dermed risikere at lave "lort i den" :-)

Så kan "drengene" stille og roligt følge de to spændende barrage-kampe om hvilke hold der vinder og også hvem der bliver nr. 2 i den anden pulje - for det er nemlig dem de skal møde i semifinalen vel vidende at pladsen i finalespillet er sikret. Nu gælder det så placeringskampene nr. 1 - nr. 4. Det bliver Helle Busk, John Busk, og Ernst Nielsen fra Lé Petit som de skal op imod. Selvom der nu spilles til 13 point er der ikke noget at gøre - Lars og 2 x Peter har flere marginaler mod sig end med sig, og det er helt fortjent at Lé Petit holdet vinder.

I dagens sidste kamp skal StarPetanque holdet op imod de "gamle kendinge" fra Åstrup Ib, Kim, og Kresten (der kom videre da de vandt barrage kampen men tabte deres semifinale mod de tre veteran EM sølvvindere, Flemming Schmidt, Lars Shæfer, og Torben Vous). Igen blev der (heldigvis) spillet til 13 point. Regnen var nu begyndt at stå ned i "lår fede stråler", men det forhindrede ikke Lars, Peter og Peter i at gå efter sejren. To "5´er" runder banede vejen for en sejr, og dermed endte de på en samlet tredjeplads.

Ser man bort fra semifinalekampen må spillet og indsatsen siges at være godkendt og "bestået" for holdet. Uden at spille op til deres bedste gjorde begge de to Peter´ det "solidt og sikkert". Lars imponerede med en stabilitet i indlæggene som mange (inklusiv elitetrup spillere) må misunde ham. Kan han holde det niveau, og kan holdet blive endnu mere sammenspillet i løbet af vinteren og foråret kan det sagtens "risikere" at blive rigtig sjovt til finalespillet i april 2015 i Horsens.



Anettes 2014 statestik holdt også i Travemünde.

Anettes flotte statistik, med at få præmie i alle de Tyske turneringer hun har spillet i 2014, holdt også mht. Travemünde. Sammen med Hanne "Jóse" Christensen, og Mor (Doris) Busk blev hun en meget flot nr. 2 i D-rækken i triple. De tre seje kvinder spillede hele 9 kampe inden de (noget trætte) kunne "stemple ud" lørdag aften / nat efter en flot indsats og med nogle gode "skalpe" til CVét.
Henrik, Lars og Peter kom i B-rækken og røg ud i den allerførste cupkamp. De startede ellers rigtigt godt ud med en storsejr i første "puljekamp", men herefter gik det stille og roligt ned af bakke.
Mathias spillede sammen med Erna og Einar Stærk. Ikke nok med at de hyggede sig og havde en rigtig god dag sammen, nej de spillede faktisk også noget rigtigt flot petanque og kom i A-rækken. Endestationen blev en stærkt Svensk hold. At det gik godt med at spille sammen kom til udtryk da Mathias fortalte at Einar slet ikke havde skældt Erna ud en eneste gang i en hel kamp
Johnni dannede triple sammen med brødrene Jacob og Anders Erlandsen. De spillede sig i A-rækken og røg først ud i kvartfinalen efter nogle fantastiske præstationer.


I søndagens double var det tydeligt at Hanne og Anette var brugte efter lørdagens mange og flotte kampe. 3 nederlag og så var "det bal forbi".
Henrik Busk dannede par med Einar Stærk. De kom i B-rækken men slog bla. to herrespillere fra den Danske landsholdstrup.
Lars og Peter tog gruelig revanche for den "pauvre" præstation lørdag. I puljekamp nr. 2 (kampen for at komme i A eller B) skulle de op imod to kvinder fra den Svenske landsholdstrup (i øvrigt med deres coach på sidelinjen). Lars og Peter spillede simpelthen deres bedste kamp i dette år. Eneste "hul" kom ved stillingen 9 - 7 til dem. Peter havde skudt deres egen bedste kugle (som lå lige bag Svenskernes etter), og Lars to øvrige indlæg var blevet "noget for korte". Peter stod med deres sidste 2 kugler og Svenskerne havde 5 på hånden (heraf skyttens 3). Risikoen ved at ligge ind består i at svenskerne blot skal skyde og staye to gange, så lukker de med en 6ér. StarPetanque drengene vælger bevidst at fjerne point ved at skyde og dermed risikere give Svenskerne 4 point (hvilket også sker).  Bagud nu 9 - 11 er der ingen panik, for de mangler jo stadigvæk 4 point i selv at lukke. Dette sker allerede i runden efter hvor de begge to er "på" igen med skarpe indlæg og stay-skud. Der var roser til Lars og Peter efter kampen fra den Svenske coach
Første kamp i A-rækken vinder Lars og Peter (igen efter godt og koncentreret spil), men herefter møder de deres overmænd. Men dejligt at spillet bare fungerede.
At Johnni og Mathias bare fungerer fantastisk sammen så man endnu engang i doublen søndag. Efter at have tabt den første kamp til et meget stærkt Tysk hold gik det "slag i slag" med sejre i C-rækken indtil de måtte se sig slået i semifinalen af et godt Svensk hold.

Alt i alt en meget opløftende weekend rent spillemæssigt for StarPetanque folkene - og ikke mindst endnu en fantastisk tur sammen.

På "skamlen" til endnu en Tysk turnering

Lübeck Boule Club afholdt d. 26. juli 2014 for andet år i træk deres invitationsturnering for 32 triple hold. Anette Ellekær, Henrik Busk, og Peter Ellekær deltog igen i år, og atter engang kom de præmierækkerne - denne gang ved at gå helt til tops i C-rækken.

Dagens eneste nederlag kom i den allerførste kamp. Det var til gengæld også fortjent at de tabte, for ingen af de tre StarPetanque Danmark spillere spillede så at sige en kugle.

Herefter fik de dog rettet op på tingene, og den helt store "genialitet" kom da der blev byttet rundt så Henrik blev putter og Anette gik i midten. Især i semifinalen (der i øvrigt blev vundet 13 - 0) og i finalen (13 - 6) viste Anette spil af høj klasse. Hun lukkede finalen med en carreau til 4 point til "det røde" StarPetanque hold.

Endnu engang havde medlemmerne i Lübecker Boule Club stablet et fantastisk arrangement på benene, med bla. 3 retters menu inkl.. drikkevarer i spillegebyret på 15 EUR. At der tilmed var en præmiesum på 597 EUR. med 32 deltagende hold er imponerende. Ligger man der oveni den fantastiske atmosfære og stemning der er ved disse Tyske turneringer er det ikke svært at forstå hvorfor vi hellere end gerne kører ned over grænsen for at spille.

Ydermere så spillede vi alle kampe til 13 point, og "så at sige" ALLE blev og så de 4 finaler til ende. - dette var (desværre) nok aldrig sket til en Dansk turnering.
Beslutningen er taget og vejen er åben - Tyskerne må fremover "finde sig i" at StarPetanque Danmark spillerne kommer ned og deltager i deres turneringer.

Grosser Preis Berlin 2014

Indrømmet, det er en laaaaang og "hård" tur at køre til Berlin fredag, spille petanque lørdag og søndag, og så køre hjem igen mandag.

Ikke desto mindre var det nøjagtigt hvad Lars Andersen, Anette Ellekær og Peter Ellekær gjorde for at deltage i Grosser Preis Berlin 2014. Lars havde hørt meget om hvor fantastisk et anlæg der spilles på og han måtte indrømme at der ikke var blevet overdrevet - han faldt pladask for det (som vi andre også har gjort).

Til doublen om lørdagen stillede Lars og Peter op sammen. Anette mødte frem med tæppe, Ipad og læsestof, men da Glenn Bernstein fra Hedebo manglede en makker måtte Anette skifte disse dele ud med petanquekugler. Den nye konstellation spillede fantastisk sammen. Så godt at de faktisk kom i semifinalen i B-rækken, hvor de kun tabte 11 - 13. Semifinalen blev også endestationen for Lars og Peter - det var dog i C-rækken.

Søndagens Triple startede forrygende for Anette, Lars og Peter. En LA "specialitet" (en høj frisk) med 4 point til følge banede vejen for en højst overraskende 13 - 12 sejr over et meget stærkt Tysk hold. Da kamp to også blev vundet var StarPetanque holdet i A. Om det var indtagelse af for meget mad skal være usagt, men til den første kamp i A-cuppen valgte de tre kollektivt at "lade være med at spille petanque" og dermed røg de ud.

Skuffelsen var dog ikke større end at de om aftenen så VM finalen i fodbold mellem Tyskland og Argentina på deres "stam-restaurant" på storskærm sammen med en masse entusiastiske Tyskere.

Vi elsker Tyske turneringer

Vi fik i den grad indfriet vores forventninger!!

Tyske turneringer er kommet for at blive i vores spillekalender og turneringen i Kiel, som StarPetanque Danmark deltog i i weekenden d. 21 og 22. juni 2014, bliver også fast inventar fremover.

Det er "lige på hårdt" fra allerførste kamp af. Ren lodtrækning om modstandere, og turneringsformen er den velkendte ACBD. Helt frem til kvartfinalerne i alle fire rækker trækkes der lod om modstandere og først herefter bliver holdene sat i et skema så man kan se "hvem der skal møde hvem" frem til finalerne.

Snakken om evt. at spille på tid er slet ikke på tale. Bland de tyske spillere vi snakkede med i weekenden (og det var mange) var der kun hovedrysten når vi fortalte at man hjemme i Danmark overvejer at indføre at spille på tid. "Petanque spilles til 13 point" som en af dem så rigtigt sagde, og med 82 deltagende doubler om lørdagen og 46 tripler søndag så tyder det da også på at de sagtens kan samle deltagere nok ved at spille på den "gode gamle" / "traditionelle" måde.

Dommere er der ikke. Kan man ikke selv afgøre hvem der ligger får man enten en fra en nabobane til at måle og ellers så henter man en fra spilleledelsen til at klare "paragrafferne".

En anden fordel ved turneringen i Kiel er, at man kan tilmelde sig på dagen. I år var der endvidere mulighed for at tilmelde sig "online" (som vi havde gjort), men rigtig mange mødte også bare frem på dagen og meldte sig til. Dette betyder selvfølgelig nok også at der møder flere frem på dagen såfremt vejrudsigten ser "fornuftig ud".

Nogle kampe trækker længere ud and andre. Vi hørte ingen klager fra de Tyske spillere om at de "skulle hjem til eftermiddagskaffen". Pauserne blev brugt på at se andre spille, indtage mad og drikke, og ellers gå rundt og snakke og hygge sig - dejlig mentalitet.

StarPetanque Danmark fik knyttet rigtig mange nye forbindelser i det Tyske, som vi vil få glæde af fremover. Rent økonomisk så er det "hip som hap" om vi tager til en turnering i Østdanmark eller i Nordtyskland. Forskellen er at der er mange, mange flere deltagere i de Tyske turneringer og for os nye ansigter (og ikke de samme 20 - 24 hold man møder i Danmark weekend efter weekend).

Præmierne er selvsagt noget større, selvom tilmeldingsgebyret er mindre (i Kiel gav vi f.eks. kun 6 EURO pr. spiller pr. dag) pga. det store deltager antal. Og så er stemningen og atmosfæren bare herlig. Spillestedet er også et kapitel for sig. Schrevenpark er en stor og flot park med bla. en stor sø, "hundredevis" af gæs, og masser af forbipasserende i form af kondiløbere, folk på spadseretur, og familieudflugter. Der blev spillet både på de 12 faste baner som klubben i Kiel har i parken, men også diverse skovstier og åbne pladser med grus underlag blev benyttet. Kun på de 12 faste baner var der trukket snore, ellers så var der enten lavet en streger på stierne der adskilte banerne fra hinanden, og på den store åbne plads blev der spillet med "åbne baner".

Så er man til spil på tid (så man kan komme hjem til eftermiddagskaffen), puljekampe med seedninger, ranglisteturneringer med dommere og opmærkede baner og vil man helst spille mod nogle man kender i forvejen, så er en turnering som den i Kiel ikke noget for en - men for os i StarPetanque Danmark er det lykken.

Længe leve de Tyske turneringer

Kiel here we come

De Tyske turneringer drager StarPetanque Danmark spillerne mere og mere, og nye turneringer kommer hele tiden til. I den kommende weekend d. 21. & 22. juni 2014 tager en 4-mands "gruppe" af sted til Kiel for at deltage i Petanque turneringerne ifm. Kieler-woche. Til lørdagens double-turnering spiller Anette Ellekær og Henrik Busk sammen, mens Johnni Chortzen og Peter Ellekær stiller op sammen. Til søndagens triple stiller StarPetanque Danmark med et rent herrehold (Henrik, Johnni, og Peter) med Anette som coach / "indpisker" på sidelinjen.

Turen skal bla. også benyttes til at finde (billige) overnatnings muligheder fremover i området.

Banneret blev luftet

I forbindelse med Hedebo Open 2014 fik vi (endelig) lejlighed til at lufte vores StarPetanque Danmark banner. Vejret var upåklageligt, hvorimod vores spil gik fra "sublimt til hovedrystende" :-)

Bedste kamp var C-"undercup" (taberturnering) finalen i triple. Der spillede vi faktisk rigtigt godt, desværre spillede vores modstandere Maria, Angel, og Mette Ellekær fra P96 bare bedre og de vandt fortjent.

"Kan I gætte hvem vi er" ?

De fire flotte personer, som viser sig fra deres "pæneste side" på billedet, deltog søndag d. 30 marts 2014 i BMI´s indendørs double turnering. Hvem de er og hvordan det gik dem kan du læse under "resultater".

Kan de gøre det igen?

Kan Lars, Johnni og Mathias gentage triumfen og vinde Bøgeskovs indendørs triple turnering igen i år som de gjorde det i 2013? Svaret får vi på lørdag d. 8. marts 2014. Udover titelholderne stiller StarPetanque Danmark op med Henrik Busk og Peter Ellekær, der danner hold sammen med Thomas Bodo fra Nykøbing.

Holstentorturnier (Travemünde) 2013

Holstentorturnier (Travemünde) 2013 blev en pose "blandede bolcher" for StarPetanque spillerne. Med deltagelse af 512 doubler og 342 tripler kan det ikke undgås at der er (andre) gode hold med.

Turneringen afvikles med det velkendte Tyske "puljesystem" A,C, B, D - altså vinder man begge kampe i indledende er man i A, vinder man den første men taber den anden er man i B, taber man den første kamp men vinder kamp to hedder det C, mens to tabte kampe er lig med D-rækken (på den måde bliver B og C rækkerne henad lige stærke).

I lørdagens double turnering kom Mathias Ellekær og Kasper Bak (Bøgeskov) længst af StarPetanque holdene. De nåede til kamp 2 i A-cuppen inden de røg ud. Både Anette Ellekær og Hanne Christensen, samt Henrik Busk og Johnni Chortzen kom også i A (sidstnævnte hold endda ved blot at vinde en kamp idet de var oversidder i den første kamp) - begge hold tabte deres første kamp i A-cuppen. Lars Andersen og Peter Ellekær spillede sig også i A-rækken. I den første cupkamp stod de overfor et par gode Tyske unge damer (nogen menes at vide at de enten var U-23 landsholdsspillere, eller i den Tyske kvindelandsholdstrup). Damerne startede med at give Lars og Peter en "snitter" og bragte sig foran 4 - 0. Det fik nu ikke de gamle drenge til at ryste i bukserne, og godt hjulpet af "Coach" Jonas Madsen kom de stille og roligt ind i kampen ("minimum 5 streger i sandet, drenge pr. runde" var Madsens opskrift, altså minimum 5 gode spillede kugler). Selvom de Tyske damer prøvede "toilet-besøg-tricket" (der hvor hele holdet går samlet på toilet for at snakke taktik og prøve at slå det andet holds rytme i stykker) så prellede det af på Lars og Peter som vandt 13 - 6. I kamp to i cuppen skulle de op imod Tyske Peter og Peter. Det er et par herrer som Peter Ellekær har mødt tidligere sammen med Anette. Det blev en spændende og velspillet kamp med en fantastisk stemning spillerne imellem og respekt for hinanden og modstandernes flotte spil. Lars og Peter tabte knebent 11 - 13 og var dermed ude. De satte sig for at følge og støtte 2 x Peter i deres videre færd i A-turneringen, og den næste kamp vandt de, men så sluttede festen også for dem - men Lars og Peters "investering" i at følge 2 x Peter var godt givet ud skulle det vise sig til søndagens triple.


Lad os starte med damerne. Hanne og Anette spillede sammen med Lykke Larsen (Bøgeskov). De tabte begge indledende kampe, og den første cupkamp i D-rækken. Lidt ærgerligt når man ved at de alle tre er gode habile petanque spillere - men igen, lodtrækningen gør meget. Det mærkede Lars, Henrik, og Peter på egen krop. Efter at have vundet den første kamp i indledende skulle de op imod et Svensk hold om at komme i enten A eller B. 13 - 8 vandt Svenskerne, og de var gode - så gode at de faktisk spillede FINALEN i A-rækken mod et hold fra Madagaskar kl. 01.30 natten mellem søndag og mandag (hvem der vandt ved vi ikke endnu). Dermed var Lars, Henrik og Peter i B i triple akkurat som sidste år og nu satte de sig for minimum at forsvare deres semifinaleplads fra 2012. Der blev spillet godt petanque fra drengenes side, og med fantastisk opbakning fra deres Tyske fanklub (2 x Peter med familie og klubkammerater som nu var slået ud) blev de næste to kampe vundet og dermed var de i kvartfinalen. Her skulle de op imod Danielle, Fabian, og deres makker som de havde slået ud året før, men denne gang undervurderede det Tysk / Hollandske hold ikke de gamle Danske drenge og Lars, Henrik og Peter måtte se sig besejret klart med 3 - 13. Dermed blev det et lille skridt ned af stigen, men er placering som nr. 5 - 8 i B-rækken med 342 deltagende hold er mere end godkendt (og det gav da også lidt præmiepenge). Præmiepenge var der også til Johnni, Mathias, og Kasper Bak. Efter en blanding af "knap så godt spil" kombineret med direkte uheld og utur tabte de deres to første kampe og kom i D-rækken. Herefter gjorde de til gengæld rent bord og vandt suverænt Holstentorturnier Triple i D-rækken 2013.

Det var (som altid) en kanon herlig tur til Travemünde, med højt humør og der blev knyttet mange gode udenlandske kontakter. Efter en forlænget weekend kørte kortegen hjemad mandag formiddag - endnu en herlig petanque oplevelse i det Tyske rigere.

Johnnis weekend

Der findes Mortens aften, og nu findes der også "Johnnis weekend". Johnni Chortzen var helt ustyrlig til Århus Open i Brabrand i weekenden d. 27. + 28. juli 2013. Han var med til at vinde både 6-teten lørdag, og doublen søndag (i øvrigt sammen med Svoger Mathias). Læs mere om "Kongen af Århus Open 2013" via dette link:  http://www.nykoebingfalsterpetanqueklub.dk/109793064

Lübeck turnering 2013

StarPetanque Danmark var (godt nok indirekte) med i Lübecker Boule Clubs invitationsturnering d. 28. juli 2013. Anette Ellekær, Henrik Busk, og Peter Ellekær har jo "dobbelt klub-tilhørsforhold". Udover at de er StarPetanque Danmark medlemmer, så har de jo licens i, og spiller for, Nykøbing Falster Petanque Klub og det var i det regi at de var i Lübeck og spille. Læs mere om turen ved at klikke på dette link: http://www.nykoebingfalsterpetanqueklub.dk/88166944

Grosser Preis Berlin 2013

107 Doubler !!! Så mange mødte frem på dagen og deltog i 2013 udgaven af Grosser Preis Berlin i double. StarPetanque Danmark havde to hold med, Johnni Chortzen og Mathias Ellekær, samt Anette Ellekær og Peter Ellekær.

Turneringsformen er "lige på og hårdt". Lodtrækning fra kamp et af, så ikke noget her med at kunne "fedte sig videre" i A-rækken med to tabte kampe og en vunden og en god score i puljen - nej, vil man være med i den bedste række og have chancen for at vinde nogle af de mange rare kontanter der er (alt spillegebyr går tilbage i præmier), ja så er det kun sejre der tæller. Ydermere så spiller man på skiftende underlag runde efter runde, så man skal kunne beherske alle de forskellige underlag der er på det lækre anlæg Club Bouliste i Berlin har (og så har de lige en Bouledrome og et lækkert klubhus også).

Systemer er også kendt som A-C-B-D. Vinderen af den første kamp fortsætter i A - taberen går i C. Vinderen af kamp to i A fortsætter i A, mens taberen går i B, og vinderen af kamp to i C fortsætter der mens taberen er i D. Herefter er der igen ren lodtrækning i de respektive rækker frem til kvartfinalerne, hvorefter holdene bliver (efter lodtrækning igen) placeret i de to halvdele.

Efter 6 kampe i A-rækken (gen)kendte "alle" Johnni og Mathias ("var det ikke dem der vandt triplen i 2010"?). De viste simpelthen petanque af høj, høj klasse. 14 point ialt var hvad de havde givet væk inden finalen. De havde bla. vundet kvartfinalen 13 - 0, og semifinalen 13 - 2 og det skal pointeres at niveauet blandt de deltagne hold er "pænt højt" - vi snakker bla. om (tidligere) Tyske og Hollandske landsholdsspillere, der var Franskmænd, spillere fra Benin og Madagaskar osv. og rigtig mange af holdene kan sagtens blande sig i toppen af enhver Dansk ranglisteturnering (eller DM for den sags skyld). Finalen blev et Dansk / Hollandsk opgør. Desværre var det Johnni og Mathias dårligste kamp den dag - det var sent da finalen skulle spilles og de tændte projektører på anlægget kunne ikke gøre det ud for dagslys, så begge hold havde deres "hyr" med både indlæg og skud. Hollænderne Fabian Biesheuvel og Jan van der Bosch (begge for øvrigt tidligere landsholdsspillere) vandt finalen med 13 - 8, men Johnni og Mathias havde, med deres flotte spil dagen igennem,  vundet respekt blandt både publikum og finalemodstanderne.

Hvad lavede Anette og Peter så imens? Jo efter at de havde tabt den første kamp vandt de så de efterfølgende kampe indtil de "pludselig" stod i C-finalen mod et par Tyske "Franskmænd". Finalen i C-rækken blev spillet samtidigt som A-finalen, så der var ikke så mange tilskuere til deres kamp som til Johnni og Mathias kamp. Som så ofte før denne dag kom Anette og Peter stort bagud (1 - 10 faktisk), fik kæmpet sig op på 11 - 11, men tabte desværre 11 - 13. Peter fik i øvrigt sin helt egen "fangruppe" da han i kvartfinalen og semifinalen "gav den som" Pistol-Pete" når skuddene sad lige i r.... på modstanderkuglen, og "klap på egen skulder", samt "kys og kram" til fru Anette når hun lavede et af sine mange geniale indlæg (hvem siger at det skal være kedeligt at se petanque).

Sent i seng og tidligt op. Det var kendsgerningerne for Johnni, Mathias og Peter da de søndag stillede op til triplen. Lad det være sagt med det samme - kræfterne og energien var blevet brugt om lørdagen til doublen. Ingen af de tre nåede spillemæssigt op på det niveau som de viste dagen før. De kom i B-rækken, og nåede frem til kvartfinalen som de tabte 11 - 13. Hvor vejret var kanon lørdag med sol og 25 grader, var det overskyet "småkoldt" og blæsende søndag - alligevel mødte 76 triple op på dagen og spillede Grosser Preis Berlin - Triplen.

 

Spiller til "prøvetræning"

I erkendelse af, at der går "nogle år" endnu førend "Junior" (Henrik Busk) er voksen nok til at spille veteran, er Lars Andersen og Peter Ellekær ved at kikke sig om efter en tredjemand de kan stille op med fra 2015, når de runder den "milepæl". Til Horsens Cup 2013 d. 9. juni havde de Tommy Jensen fra BMI til "prøvetræning". Konstellationen debuterede med succes, idet de spillede sig helt frem til finalen, som de dog desværre tabte. Men vigtigst af alt - både spillet på banen og "kemien" fungerede mellem de tre.

StarPetanque double vinder Hvirrings jubilæums turnering

Der er ikke noget at sige til at Johnni Chortzen og Mathias Ellekær har de store smil fremme på billedet. De har netop vundet Hvirring Petanque Klubs 20 års jubilæums turnering (og kr. 2000.- til deling).

Finale sejren lød på 13 - 9 over Dennis Steffensen og Jonas Kristensen. På vejen til finalen kørte Johnni og Mathias slet og ret StarPetanque Danmark kammeraterne Lars Andersen og Peter Ellekær godt og grundigt over i kvartfinalen, og gav dem "en sæk" på 13 - 0 !!!

De kom, de så, de "segnede" (næsten)

Lad os starte med at uddybe overskriften. Der hentydes til søndag d. 28. april 2013 til Bøgeskov Open i double. Lars Andersen og Peter Ellekær havde spillet sig i kvartfinalen i A, hvor de skulle op mod Jonas Madsen (Horsens) og Kasper Bak (Bøgeskov). Lars havde det "mærkeligt" og var noget skidt tilpas og "dinglende", men det lykkedes for ham at holde sig på benene, og som den lange kamp skred frem fik han det bedre og bedre og efter en "sejtrækker" kom en arbejdssejr på 13 - 10 i hus. Semifinalen blev dog endestationen for Lars og Peter, men en plads på podiet blandt de fire bedste er "ikke så ringe endda". Mathias Ellekær gjorde sammen med sin makker, Daniel Presutti fra Hedebo "rent bord" og vandt double turneringen suverænt. "Sølle" 10 point gav de væk IALT i de 7 kampe - imponerende.

Dagen før (om lørdagen) var der sørme også Starpetanque Danmark folk på podiet i triplen til Bøgeskov Open i A-rækken - 5/6 helt nøjagtigt. Den "rene" Starpetanque triple bestående af Henrik Busk, Johnni Chortzen, og Mathias Ellekær tabte deres semifinale og blev dermed nr. 3/4. I den anden halvdel spillede Lars Andersen og Peter Ellekær sammen med Allan "Baby Busk" fra BMI sig sørme også i semifinalen, som også blev endestationen for dem men en plads blandt de 4 bedste i en rangliste triple turnering (og for Lars, Henriks og Peters vedkommende for anden gang i træk) er mere end godkendt.

Det hele startede om fredagen (Bededag) med rangliste single. Her spillede Mathias Ellekær sig for tredje år i træk i finalen, men denne gang måtte han nøjes med sølv. Han har dog et rimeligt pænt CV når det drejer sig om single til Bøgeskov Open - bronze, bronze, guld, guld, og nu sølv lyder de sidste fem års resultater på - stabilt.

De gamles lørdag - de unges søndag

Nykøbing Open 2013 havde deltagelse af flere Starpetanque Danmark konstellationer i både lørdagens triple og søndagens double. Det var "de gamle drenge" Lars Andersen, Henrik Busk, og Peter Ellekær der gjorde sig bedst bemærket i triplen. De kom ud af puljen som "toér" (efter de senere vindere skulle det vise sig) og altså i A-rækken, og via et par sejre stod de pludselig i semifinalen. Her var de foran 10 - 4 og havde lukkechance, men i takt med at Starpetanque holdet gik lidt ned (særligt på skudene), gik modstanderne op (især på skudene) måtte Lars, Henrik og Peter se sig slået med 10 - 13. Men "de gamle drenge" fik bevist at de godt kan lege med igen i år, og at sidste sæsons mange flotte resultater i ind og udland ikke var nogen "enlig svale".

Det blev også til en semifinale i A i double som bedste Starpetanque Danmark resultat om søndagen. Her var det Launy Larsen og Mathias Ellekær der stod for det flotte resultat. Deres semifinale blev (desværre) næsten en tro kopi at triplen dagen før. Launy og Mathias kom hurtigt foran 9 - 0, men gik så istå og tabte 10 - 13. Men bedst af alt var dog at alle Starpetanque spillerne der var med denne weekend til Nykøbing Open 2013 fik vist noget godt og solidt petanque krydret med den stemning og gejst som Starpetanque Danmark er kendt (og frygtet / respekteret) for. Holder man fast i det, så ligger der rigtig mange store petanque oplevelser og venter på disse spillere.

Vinder af Bøgeskovs indendørs triple turnering 2013

Bedre kan det ikke gøres. Mathias og Johnni fik deres debut i Starpetanque Danmark trøjen i Bøgeskovs indendørs tripleturnering lørdag d. 9. marts 2013, hvor de stillede op sammen med Lars, og de strøg helt til tops blandt de 26 deltagne hold og vandt turnering efter sejre i alle 5 kampe og en imponerende score på 65 - 19 !!!! 

4. plads i Bøgeskovs triple turnering 2013

"Trip - trap - træsko" - ja, sådan stod Henrik og Peter,  fra Starpetanque Danmark sammen med deres makker Lækker Leif da de modtog deres præmie for en flot 4. plads i Bøgeskovs indendørs triple turnering d. 9. marts 2013. 4 sejre, og et nederlag blev det til, og nederlaget - ja det var såmænd til ingen ringere end Starpetanque Danmark "kammeraterne" og de senere vindere af turneringen, Lars, Johnni og Mathias.

Teambuilding / planlægningsdag

Lørdag d. 26. januar 2013 var der "dømt" Teambuilding / planlægningsdag for de tre "gamle" Starpetanque "drenge", Henrik, Lars og Peter. Første punkt på dagsordenen var planlægning af de turneringer man skulle spille i den kommende sæson, samt (ikke mindst) datoen for sommertræf 2013.

Derefter skulle der laves scorekort til 2013 sæsonen. Da disse scorekort var særdeles populære og eftertagtede i sidste sæson (vi brugte dem som gaver til primært vores udenlandske modstandere), besluttede vi at lave flere hundrede af dem til 2013 sæsonen. På billedet ses "Junior" og "Havetrim" meget koncentrerede igang med arbejdet. 

Dagen sluttede med at lave info om os selv og hinanden til "blå bog" punktet her på hjemmesiden.

Star Petanque Danmark - grise

Så har vi så sandelig også fået "grise" med Star Petanque Danmark´s logo på. De er så fine at men næsten ikke nænner at spille med dem

Klik på billedet for at gør det større.

København Åben 2012 - og "store røvhuller"

Det siges at "alting er større i Jylland" - men det passer bestemt ikke. Det fandt StarPetanque Danmarks Jyske "delegation" ud af i forbindelse med København Åben 2012. De fugle der i løbet af natten mellem fredag og lørdag havde "overbeskidt" den, til lejligheden, nyvaskede bil har altså nogle større "røvhuller" end dem hjemme i Jylland. Selv en tur i en vaskehal kunne ikke få alle "klatterne" væk !!!!

Nå, rent sportsligt gik det "helt pænt". Henrik Busk og Peter Ellekær stillede op i double sammen med 121 andre hold. De spillede sig i A-rækken, bla. ved at "nappe" en god Svensk skalp i den sidste kamp i puljen, men de flotte takter kunne de ikke holde fast i og de tabte den første cupkamp.
Dagen efter til triplen havde Henrik og Peter allieret sig med "Unge Hansen" (Mathias Ellekær), som dermed fik sin debut i Starpetanque Trøjen. "Knægten" mødte op med en god portion selvtillid, idet han havde vundet doublen (A-rækken) dagen før, sammen med sin makker fra den arrangerende klub. Henrik, Mathias og Peter spillede sig i A, ved først at slå en triple fra Hedebo efter en godkendt indsats, og derefter fik Henrik og (især Mathias) kæmpet en sejr hjem over et Tributor hold (her valgte Peter så at sige at "melde sig ud af kampen"). Den første kamp i cuppen i A var mod to A-landsholdstrup spillere, Anders Erlandsen, og Emil Petersen, der stillede op sammen med Jacob Rasmussen. Det blev en fantastisk spændende kamp. Starpetanque "drengene" havde virkelig favoritterne "på krogen", og kom forrygende fra start, og hvis et par runder havde været udnyttet 100% så havde de kunnet lukke kampen meget hurtigt. Nu lykkedes det desværre ikke, og efter en laaaaaang kamp tabte de med 10 - 13. At Mathias kan "bide skeer med de store" er ingen i tvivl om, men Henrik og Peter fik bevist at de også godt kan "lege med" når det gælder - der blev fra tid til anden vist petanque af høj, høj klasse.

Nåeh, var den en Svensk VM-spiller vi "kørte over" !!

Et gammel ordsprog siger at ingen er "for stor til at ligge ned". Da Lars, Henrik, og Peter i semifinalen til Hedebo Open 2012 i triple i C-rækken vandt med hele 13 - 2 over et Svensk hold var de nok ikke klar over at en af spillerne, Ali Abdi Aden fra Stockholmklubben Sitting Boule, senere skulle blive udtaget til det Svenske landshold der skal spille VM i Frankrig i oktober, men det skal han - og han skal tilmed repræsentere Sverige i præcisionsskydningen !!!!!!

3. plads i B-rækken i Triple i Travemünde 2012

De gjorde sgu meget pænt, de tre halvgamle mænd på billedet i Holstentourturnier i Travemünde 2012. Læs mere om deres bedrifter under fanebladet "resultater".

Holstentorturnier - Travemünde

Fredag d. 3. august 2012 tager Star Petanque Danmark atter engang til Travemünde for at deltage i weekendens store turnering. Henrik Busk, Lars Andersen, og Peter Ellekær forsvarer Star Petanque Danmarks farver i triple, mens Lars og Peter spiller double sammen. Henrik spiller sammen med Johnni Chortzen i double.

Sommertræf 2012

Den kommende weekend d. 9. + 10. juni 2012 er der, traditionen tro, sommertræf i Mor og Far Busk´s sommerhus. Mere fra dette træf (billeder m.m.) vil selvfølgelig komme på hjemmesiden.

Ny maskot til Starpetanque Danmark

"Har man lovet det - skal man holde det". Peter var i et "svagt øjeblik" kommet til at love at hvis han fik præmie til Hedebo Open 2012 skulle pengene gå til en ugle som han havde set i den lokale jagt og fiskeri butik. Som sagt - så gjort (nu skal der så bare findes plads til den i bilen når de skal ud at spille, for den er over en halv meter høj).

Navnet er Morris

Her er vores maskot. Navnet er Morris - Morris "Maskot" (ja, det "kører" bare for os).

Sommertræf 2011

I Weekenden d. 9. - 10. juli 2011 var der sommertræf, og traditionen tro mødtes vi i Bendt og Doris Busk´s dejlige sommerhus i Norsminde. Det blev nogle fantastiske dage i en (som altid) dejlig og hyggelig atmosfære. Om lørdagen var der petanqueturnering og grundet deltagerantallet foregik turneringen på flere parceller. Der blev spillet nogle gode og spændende kampe, og de tilskuere der lagde vejen forbi fik noget "spetakulært" petanque at se . De 4 bedst placerede hold blev:
1. Doris Busk, Henrik Busk, Peter Ellekær.
2. Per "Post" Pedersen, Allan Busk, Benjamin Chortsen.
3. Anna Odgaard, Anette Ellekær, Lars "LA-Havetrim" Andersen.
4. Anne Pedersen, Louise Ellekær, Johnni Chortsen.

Efter turneringen var der mad og hygge ud til de "små timer", men der blev også spillet petanque til langt ud på natten. 

Der er billeder fra sommertræffet i menuen i venstre side under "vores fotoalbum.

Starpetanque Danmark logo

Så har vi fået et mega fedt logo. En KÆMPE TAK til Lars Refn, som var så flink at påtage sig opgaven og designe logoet ud fra vores "stikord".
Der er mange "ordspil", "dobbeltbetydninger" m.m. der knytter sig til vores logo. Her er nogle af dem.

En Ugle: Vi er (syntes vi selv) Danmarks klogeste petanquespillere, og vi er (ind imellem / ofte) "ugle-set" fordi vi er som vi er.

Regler under den ene vinge: Vi går meget op i at regler følges og at tingene går retfærdigt til.

Busken bag uglen: Henviser til vi er "ude med riven" (når det er nødvendigt).

Stjernen bag uglen og busken: Selvfølgelig fordi det er Starpetanque.