Så er 2016 sæsonen "skudt igang"

27 tripler deltog lørdag d. 13. februar 2016 i Bøgeskov Indoor Triple turneringen i Kløserhuset, heraf 2 2/3 StarPetanque hold. De to "hele" hold var Allan Busk, Johnni Chortzen og Mathias Ellekær, samt "pigeholdet" bestående af Hanne "José" Christensen, Camilla Nielsen og John Pedersen. Begge konstellationer spillede nogle gode kampe, uden dog at komme på podiet. Det gjorde til gengæld de to StarPetanque spillere, Lars Andersen og Peter Ellekær der sammen med deres veteranholds-makker, Peter Laursen fra Vennerne blev en flot nr. 2. Eneste kamp de tabte var 11 - 13 til de senere vindere. Der var mange gode hold med blandt de deltagne tripler, så en så flot placering så tidligt på sæsonen er noget der luner.

Final four (finalestævnet)

Lind-1, Lind-2, og Lind-4 var holdene som StarPetanques DGI-hold skulle op imod i finalestævnet i A-rækken i Bjerringbro d. 19. september 2015. Der skal åbenbart mere end tre Lind hold til for at vinde over et StarPetanque hold - ihvert fald gik vores hold ubesejret gennem finalekampene (3 - 1 over Lind-4, 3 - 1 over Lind-1, og sluttelig uafgjort 2 - 2 mod Lind-2). Disse flotte resultater betød at Helle Busk, John Busk, Leif Pedersen, Elonn Agerup og Peter Nielsen nu kan kalde sig DGI-Midtjylland kvartet mestre 2015.

De to sidste kampe i puljen

Klik på billedet for at gøre det større

To hjemmekampe på to på hinanden følgende torsdage var hvad der ventede klubbens DGI 4-mands hold.

D. 3. september 2015 var der "topkamp" mod Stadion. Singlen vandt StarPetanque (Peter E) med 13 - 1, og Louise, Elonn og Peter N vandt triplen 13 - 3. Det var noget mere tæt i de to doubler som blev vundet af StarPetanque ved hhv. Louise / Leif 13 - 9 og Elonn / Peter N 13 - 11. Holdkampen endte dermed med en 4 - 0 sejr til StarPetanque og dermed var puljesejren og finalepladsen sikret allerede inden den sidste kamp.

Gjern kom på besøg d. 10. september 2015. Der var lidt ændringer på StarPetanque holdet, idet der var debut til Helle og John Busk. John Busk spillede singlen og vandt den med 13 - 5. Gjern udlignede ved at vinde triplen over Helle Busk, Leif og Elonn (13 - 7 i Gjerns favør). Så gik det straks noget bedre i doublerne (som holdleder Peter N åbenbart havde fået sat "fornuftigt" sammen). Helle / Elonn vandt 13 - 2 og Leif / John B vandt med 13 - 6. Holdsejren på 3 - 1 cementerede dermed holdets 1. plads i puljen.

Finalen i DGI-Midtjyllands 4-mands holdturnering afvikles d. 19. september 2015 på Stadions baner i Bjerringbro. Holdleder Peter N har udtaget følgende spillere til finalekampene: Helle Busk, John Busk, Elonn Agerup og Leif Pedersen.

Flot sejr på udebane over Them

Klubbens DGI-hold fortsatte de gode takter i torsdagens udekamp mod Them. Den første kamp var endt uafgjort 2 - 2, men i returopgøret vandt StarPetanque holdet med 3 - 1 i holdkampen. Det stod 1 - 1 efter "1. halvleg", hvor triplen bestående af Leif, Elonn og Peter N. vandt 13 - 5, mens John tabte en tæt single 11 - 13. De to doubler gik begge til StarPetanque idet både Elonn / peter N og Leif / Louise vandt med 13 - 10. Som det kan ses på stillingen på billedet til højre, så fører StarPetanque puljen med to points forspring til Stadion - og netop Stadion kommer på besøg torsdag d. 3. september 2015 hvor vi har hjemmebane (spændende).

A-rækken - efterårsturneringen

Holdleder Peter N. spillede så at sige "røven ud af bukserne"

Klubbens DGI-hold vandt deres pulje i forårs turneringen og kom dermed i A-rækken i efterårs turnerings delen, sammen med andre ettere og toere. De to første kampe (mod hhv. Them hjemme og Stadion ude) var endt med uafgjort 2 - 2, så i den tredje kamp ude mod Gjern skulle den "tradition" gerne brydes -  dermed ment positivt så vi kunne vinde og få nogle flere point på kontoen. Der blev gået til den, for som man kan se på billedet så spillede Peter N. "røven ud af bukserne". Han vandt singlen knebent 13 - 12, mens Leif, Elonn og reserven Peter E vandt triplen 13 - 1. Begge de to StarPetanque doubler (Elonn / Peter N. og Leif / Peter E.)vandt, endda med samme cifre 13 - 10, så dermed en 4 - 0 sejr til StarPetanque.

6. kamp - ude mod Gjern-1

Klip på billedet for at gøre det større.

Vi "springer" til den 6. og sidste kamp i den "indledende pulje", idet kamp 5 ikke var noget at skrive hjem om (nederlag 0 - 4). Da man i denne DGI turnering får et point pr. enkelt-kamp sejr var vores forspring qua 5. rundes nederlag, skrumpet noget ind. Minimum to sejre i de fire kampe skulle holdet hente på udebane mod Gjern-1 hvis vi selv skulle sikre os at komme i A-rækken efter sommerferien.

Med sidste uges 0 - 4 nederlag mod Gjern-3 på de samme baner in mente var det et StarPetanque hold med "ryggen mod muren". Da både Elonn og Peter Nielsen var forhindrede i at spille måtte Peter Ellekær træde til både som spiller og holdleder. Ligefrem en ønskestart kan man ikke påstå at holdet fik, idet de hurtigt kom bagud 0 - 1 da Leif tabte singlen. Til gengæld fik Louise, John og Peter E hurtigt bragt balance i tingene ved at vinde triplen.

John og Peter E spillede double-1 mens "ungdoms doublen" Louise og Leif spillede double 2. Det var en "op ad bakke" start for begge StarPetanque holdene og da det så sortest ud stod det hhv. 0 - 5 og 4 - 8. At petanque ikke kun er "hensynsløst at kaste gris og kugler" men i lige så høj grad er en taktisk affære, blev understreget da holdlederen midt i kampene bad de to StarPetanque doubler om at ændre strategi (vi afslører ikke her hvad) men det bar frugt. John og Peter E kom foran 12 - 7 mens det stod 10 - 11 i Louise og Leifs kamp. Pludselig faldt Louise og Leif hinanden om halsen, hvilket var tegn på at de havde vundet den tætte kamp (13 - 11) og straks efter fik John og Peter E den sidste "forjættede" point og vandt med 13 - 9.

Så det hele endte som i eventyrerne, hvor "heltene" må så meget igennem inden det hele ender lykkeligt. En holdsejr på 3 - 1 og dermed vinder af puljen og adgang til A-rækken efter sommerferien.  

4. kamp - hjemme mod Stadion

Klik på billedet for at gøre det større

Ikke fordi vi kun vil skrive om DGI-holdets kampe mod Stadion, men tiden flyver afsted. I "mellemtiden" har holdet mødt både Gjern 3 og Gjern 1. Denne torsdag d. 11. juni 2015 måtte Elonn, Peter N og Louise spille med en reserve idet Leif og John "glimrede ved deres fravær" (Leif havde "skråsikkert" meldt ud til John at der IKKE var nogen denne torsdag). Hvor om alting er, så måtte Peter E træde ind på holdet. Peter N vandt singlen, og Louise, Elonn og Peter E triplen. Doublerne blev "delt i porten" idet Louise og far Peter vandt, mens Elonn og Peter N tabte. Inden de to sidste kampe, der begge er udekampe mod hhv. Gjern 3 og Gjern 1 har StarPetanque holdet "slået et pænt hul" og ser ud til at blive blandt de to hold der skal spille i A-rækken efter sommerferien.

1. kamp - ude mod Stadion

L & L (Louise og Leif) fanget i en "koncentreret" stund.

Så fik vi startet op i DGI kvartet turneringen - og det med bravour. Holdet, der bestod af Louise, Leif, Elonn og Peter N., mødte stadion på udebane. Der blev lagt ud med singlen og triplen. Elonn spillede singlen og efter en lidt "nervøs" start hvor han lige skulle vende sig til den noget hurtige "trillebane" vandt han singlen 13 - 9. I triplen var det ikke til at se at Louise ikke havde spillet i to år. Hun lagde simpelthen "gude godt" ind og da Peter N. stille og roligt fik indstillet sigtekornet og ramte på skudene mens Leif (som vi kender ham når han er bedst) "tryllede" som midtermand så var sejren på 13 - 6 aldrig i fare. Elonn og Peter N. spillede double 1 og de vandt den sikkert med 13 - 5. Double 2 var noget mere lige. Holdene fulgtes pænt ad, men Louise og Leif trak det "længste strå" og vandt 13 - 11. En holdkamp sejr på 4 - 0 og 2 dejlige point ind på kontoen - så er vi igang :-)