StarPetanque Danmark på podiet alle fire dage til DM-ugen 2015

Peter Ellekær øverst på podiet med Guldmedalje og champagne som Dansk Mester i Veteran single 2015

DM 2015 blev et mindeværdigt et af slagsen. Ikke nok med at det var første gang klubben var repræsenteret til DM, men vi havde også spillere på podiet alle fire dage. En guld og tre bronze blev årets høst.

Single (torsdag d. 2/7-2015): "Vinder og Dansk Mester i Veteran single 2015 - Peter Ellekær". Ja det så stadigvæk ud som om Peter Ellekær gik i sin "osteklokke" da han skulle på podiet og modtage guldmedalje, gaver, champagne og hyldest efter at have vundet finalen - men den var go nok. Det startede ellers ikke så lovende i puljespillet. Første kamp blev tabt 11 - 13 til Henry fra Brabrand, men en stor sejr i kamp to mod Poul fra Vennernes samt en sejr i "puljefinalen" over Erik Jensen fra Vestfyn gjorde at Peter blev puljevinder. I den første kamp i cuppen mødte han Lars Jørgen Kongesbak fra Hvirring, en kamp som Peter vandt 13 - 9. Nu hed det så kvartfinale og modstanderen var Johannes Christensen fra Lynge. Det blev en tæt affære hvor begge spillere kæmpede om at få "grisen" så HAN kunne kaste den ud på sin favorit længde. Om det var fordi Peter var bedre til at kaste gris end Johannes kan der kun gisnes om - men han vandt i hvert fald den tætte kamp 13 - 11. Nu var der, om ikke andet, så i det mindste en bronze medalje i hus og når man så hvem Peter "rendte ind i" i semifinalen så troede mange at den blev endestationen for Peter. Det var nemlig ingen ringere end Henrik Vedel fra Horsens (flere gange Dansk Mester). Stik imod de flestes forventning vandt Peter kampen 13 - 9 efter en koncentreret indsats hvor, som Mor Busk udtrygte det, "han var i en ostekokke og hun turde ikke sige noget til ham for ikke at forstyre ham" (samme Mor Busk fik i øvrigt en KÆMPE knuser af Peter da sejren var en realitet). I finalen mod Jesper Sele fra Vestfyn kom Peter bagud 2 - 7, men han formåede at holde hovedet koldt (selv i sommervarmen). Han nåede op på 9 - 9, nappede derefter tre point via et stay skud med sidste kugle, og med sin første kugle i runden efter lagde han en "dræber" som det ikke lykkedes Jester Sele at gøre noget ved - og så kunne jublen bryde løs.

Hvis man vil se den sidste halvdel af finalen er linket her: https://www.youtube.com/watch?v=vHTvXZXghxo

 

Mix-double (fredag d. 3/7-2015): En 10 år gammel aftale blev holdt til DM i mix-double 2015. I 2005 aftalte Doris Erlandsen (Amager P96) og Peter Ellekær at de to (som er samme årgang) skulle stille op sammen i Veteran rækken når de var blevet gamle nok. Som sagt - så gjort. De startede med at tabe (stort) til Jette og Johannes fra Lynge, men qua en sejr i den næste kamp (de var i en tre holds pulje) var de videre til cuppen. Efter to sejre stod de så i semifinalen hvor de dog måtte strække gevær mod de senere Danske Mestre Bente Kristiansen og Henrik Vedel fra den arrangerende klub, Horsens. Men podiepladsen og bronze medaljen var i hus.

Triple (lørdag d. 4/7-2015): "Hellere lille og vågen end stor og doven". Dette mundheld kom helt til sin ret til DM i triple i kvinde rækken hvor Hanne "José" Christensen sammen med sine makkere Annie Saxild-Hansen og Joan Have fra Korsør spillede sig i semifinalen. Hanne og hendes hold tabte semifinalen, men fik en meget fortjent bronze medalje (og StarPetanque kom på podiet for tredje dag i træk).

Double (søndag d. 5/7-2015): DM-ugens sidste dag. Det var sidste chance hvis klubben skulle hente medalje i åben række - og det lykkedes. Johnni Chortzen og Mathias Ellekær "førte sig frem" i deres flotte grøn/sorte "Club Bouliste Berlin T-shirts". Efter en meget tæt 1/8-dels finale mod Benjamin Chortzen og Per "Post" Pedersen fra Nykøbing, som blev vundet 13 - 11, skulle de møde Sune Agersnap og Johnny Lynggaard i kvartfinalen. Den kamp vandt Johnni og Mathias og var dermed i semifinalen i double i åben række, hvor de skulle op imod Morten Junge og Morten Per Laursen. Johnni og Mathias tabte stort, men til deres "forsvar" skal nævnes at de 2 x Morten endte med at blive Danske Mestre for andet år i træk. Men igen - podieplads til klubben (for fjerde dag i streg) og en flot bronze medalje til Johnni og Mathias.

Ud over medaljerne og podiepladserne var der andre flotte præstationer af klubbens spillere. Med risiko for at glemme nogen (på forhånd undskyld hvis det er tilfældet) kommer her en lille opremsning:

Elonn Agerup - Veteran rækken: Elonn spillede sammen med Palle Kühnell i double og triple (de havde en makker fra Høng i triplen). Begge dage kom Elonn og hans hold til kvartfinalerne efter nogle flotte præstationer hvor de "nappede" nogle gode skalpe undervejs.

Peter Nielsen - Åben række: Peter N spillede triple i åben række sammen med Johnni Chortzen og Mathias Ellekær. De tabte kvartfinalen til de senere Danske Mestre Lasse Dithmar, Morten Saxild-Hansen, og Morten Per Laursen.

Doris Busk og Anette Ellekær: Begge damer spillede triple i åben række sammen med Henrik Busk, og i kvinde rækken sammen i double. Ingen af dagene lykkedes det dem desværre at komme ud af puljen.

Bendt Busk: Far Busk spillede mix-double i Veteran rækken sammen med Mor Busk. De kom ud af puljen men tabte den første cup kamp. I Triple spillede Bendt sammen med Karen og Allan (Starmasters?), men de kom ikke ud af puljen - de rendte bla. ind i Lars Andersen, Peter Ellekær og Peter Laursen i puljen en kamp som sidstnævnte triple vandt efter en god kamp og en tæt affære.

Henrik Busk: Spillede som nævnt ovenfor triple i åben række med Doris og anette, og han spillede double med brormand Allan. Ingen af dagene kom han ud af puljen. I single gik det til gengæld "forrygende". Han blev nr. 2 i puljen (bla. via en sejr over Jonas Kristensen fra Bøgeskov). Henrik vandt den første cup kamp men tabte kamp to til Anders Erlandsen.

Allan Busk: Spillede single, triple og double i åben række men kom desværre ikke ud af puljen nogle af dagene.

Lars Andersen: Spillede Triple i Veteran rækken med Peter Laursen (Vennernes) og Peter Ellekær, og Veteran double med Peter Ellekær. Begge dage blev endestationen kvartfinalerne, men der blev taget nogle gode skalpe undervejs.