3 år = 15 kampe - uden nederlag

"Når man nu har bukserne nede"!!! Noget i den retning tænkte en god håndfuld af klubbens spillere i weekenden d. 25. og 26. august 2018 da de først deltog i en double turnering i Tarup lørdag, og en triple turnering søndag i Lübeck søndag.

Tre StarPetanque doubler stillede op i Tarup Open doublen. For tredje år i træk vandt Henrik Busk og Peter Ellekær alle 5 kampe, og ligesom i 2016 var scoren (+ 59) "god nok" til at vinde turneringen og endnu engang få deres navne på vandrepokalen (i 2017 blev de "kun" nr. 2).

Søndag kørte "konvojen" videre til Lübeck for at deltage i LBC's invitations triple turnering. Tre tripler havde StarPetanque med. 2 X John (Busk og Pedersen) samt Peter Ellekær havde en flot finaleplads i A-rækken fra 2017 at forsvare. Det gik næsten ligeså godt denne gang - næsten. Efter at have nappet en rigtig god skalp i kvartfinalen (en triple fra Hamborg) mødte dobbelt John og Peter deres overmænd i semifinalen. Men at blande sig blandt de fire bedste hold igen i år er "ikke så ringe endda.

 

Guld og bronze til DM skud 2018

Mia, Mette, Sasha, og Camilla

Vi har vidst det længe, men søndag d. 19. august 2018 fik petanque Danmark "syn for sagen" - StarPetanque har nogle af Danmarks bedste kvindelige skytter.

To medaljer blev det til. Bronze til Sasha Donkild der endnu engang var at finde på præmieskammelen. Det er svært at finde et år hvor hun har stillet op og ikke fået medalje. Det må siges at være meget stabilt.

Den anden medalje blev af fineste karat, idet Mette Ellekær blev Dansk Mester og fik både Guldmedalje samt DIF-medalje hængt om halsen. Mette måtte igennem nogle meget tætte kampe inden det Danske Mesterskab var en realitet. Hun måtte i omskydning for at komme i semifinalen. hvor hun vandt 23 - 22. I semifinalen slog hun den Danske rekordholder i skud for kvinder, Camilla Svensson. med 34 - 31. I finalen mod den mangedobbelte Danske mester, Mia Carlsson, vandt Mette med 30 - 29.

Bemærkelsesværdigt er det at kvinderne var dem der skød mest i finalen (30 - 29). Herrernes finale endte 28 - 22, mens juniorernes blev 13 - 8. Hvad veteranernes finale endte med vides ikke i skrivende stund da den blev afviklet tidligere end de tre andre finaler.

Artikel fra Midtjyllands Avis 8. august 2018

Allan "tegner og fortæller".

HTT i Travemünde 2018

Kæmpe turnering, kæmpe oplevelse, og kæmpe arbejde. 16 petanque spillere fra StarPetanque i Bjerringbro deltog i weekenden d. 4. + 5. august 2018 i Nordeuropas største petanque turnering i Travemünde i Tyskland. 383 tripler deltog i lørdagens turnering hvor Helle Busk, Doris Busk og Hanne Christensen var det hold fra StarPetanque der gjorde det bedst ved at komme blandt de 32 bedste. Til søndagens double deltog hele 512 hold. Her havde StarPetanque et hold helt fremme i præmierækken idet Allan Busk og Peter Ellekær spillede sig i 1/8-delsfinalen og endte som nummer 9 – 16. Mange af StarPetanque spillerne har deltaget i Holstentor Turnier (som turneringen i Travemünde hedder) flere gange, men i år var der tre som oplevede den for første gang. Det var Jane, Anette N. og Patrick, og de var meget imponeret af denne petanque festival, med finalebaner med tribune, masser af mad, drikke - og petanque boder og ikke mindst - placeringen helt tæt på stranden. Det kræver en masse ildsjæle og utallige frivillige hjælpere at arrangere denne fantastiske turnering år efter år. I år var 27. gang at den løb af stablen, og alt forløb perfekt. Der var det velkendte StarPetanque hygge, sammenhold og "fis og ballade" samt ikke mindst opbakning til hinanden alle dagene.

Suveræne vindere af Aarhus Open 2018 6-tetes

Tanja og Allan (Bøgeskov), Sasha, Mathias, Patrick og Mette

Ingen over og ingen ved siden af "Svingerklubben" til Aarhus Open 6-tetes 2018. Hele 58 point ud af 60 mulige (kun en single tabt) var "høsten" for Sasha, Mette, Patrick og Mathias der spillede sammen med Tanja og Allan fra Bøgeskov. 

Klubben havde hele 15 spillere med på diverse hold i 6-tetes turneringen. "De sørgelige rester" bestod af Lis, Jørgen, Jane, John P, Hans Jørgen og Peter E. "Busk og co." havde 4 "Buske" på holdet, nemlig Doris, Bendt, Allan og Henrik. Som rosinen i pølseenden spillede Anette Nedergaard på holdet "godt og blandet". 

Dagen før (om lørdagen) til Aarhus Open double vandt Patrick og Mathias B-rækken, mens Sasha og Mette blev nr. 2 i C-rækken.

2 DM medaljer til Hanne

Midtjyllands Avis d. 12. juli 2018, 07.57

Bjerringbro klubben StarPetanque fik to medaljer med hjem fra årets Danske Mesterskaber der blev afholdt i Odense.

Begge medaljer stod Hanne »José« Christensen for med bronzemedalje i triple i kvinderækken, hvor hun dannede hold med to spillere fra Korsør. Det var også en spiller fra Korsør, som Hanne »José« Christensen spillede med, da det blev til en flot sølvmedalje i double i kvinderækken.

DM blev indledt med single, hvor ingen af spillerne fra StarPetanque nåede længere end den første cup-kamp.

I mix-double nåede Anette Ellekær og Henrik Busk frem til kvartfinalen, hvor de desværre tabte. Men på vejen til kvartfinalen slog de blandt andet de danske mestre fra 2017 ud. Kvartfinalen blev også endestationen for Patrick Pedersen og Mathias Ellekær i herre-triple, hvor de spillede sammen med en Odense-spiller. Også Mette Ellekær og hendes makker fra Vestfyn spillede sig helt frem til kvartfinalen, som de dog tabte til de senere danske mestre.

De spillere og hold, der blev slået ud i kvartfinalerne fik en placering som nummer fem-otte.

- Det er mere end godkendt ved et DM med deltagelse af landsholdsspillere og spillere, der har deres »daglige gang« i elitedivisionen eller 1. division, fortæller Peter Ellekær fra klubben. ks

Viborg Open 2018

SUCCES. Så kort kan Viborg Open 2018 beskrives. Dansk Petanque Forbunds eliteudvalg havde valgt vores turnering som en samling for deres fire trupper, og bortset fra de tre kvinder og de tre mænd der var sent til en turnering i udlandet, så var alle kanonerne der - inklusiv landstræneren og hele eliteudvalget.

Selv de måbede da vi "trak vores kanin op af hatten" - åbningstale ved Viborgs borgmester Ulrik Wilbek. Efterfølgende blev der taget en del "selfies" med den populære Ulrik Wilbek (jo jo, så var vi ligesom igang).

Vi havde valgt at ændre turneringen fra sidste års A/C/B/D til puljespil med efterfølgende cup i fire rækker (A, B, C, og D). Det er det system vi vil bruge fremadrettet.

Vejret var perfekt petanque vejr til lørdagens triple turnering, mens det var mere blæsende og lidt koldere om søndagen til doublen. 35 tripler og 52 doubler er en fremgang i forhold til sidste år, og et tegn på at det er en turnering som folk gerne vil spille. Men man får jo heller ikke bedre sted at afholde en turnering end på Borgvold.

Vi har fået mange roser og positive tilbagemeldinger efter Viborg Open 2018. Klubbens medlemmer kan med rette være stolte - vi har sammen skabt en SUCCES.

Der blev gået til den til arbejdsdagen

De fik godt nok "noget fra hånden" de 12 medlemmer der havde mulighed for at komme til arbejdsdagen d. 10. marts 2018. Der blev klippet hæk og kørt hækaffald på lossepladsen, der blev monteret projektører på lysmasterne på de nye baner, flagstangen blev rengjort (selv flaglinen fik et "karbad"), borde og bænke blev kørt frem, tavle-beslag blev monteret, "bander" ved den store terasse (til at stoppe kugler) blev "banket op". Indenfor blev der "finskåret" huller i ca. 200 bolde (til pointtavler), køleskab og fryser blev rengjort, der blev flyttet om og gjort rent i hhv. kontoret og i opholdsrummet, og det store skab i museet til opbevaring blev rengjort og påmonteret låsebeslag (og låse) og mere endnu. Ja man bliver helt forpustet bare ved tanken om alt det der blev gjort denne dag.

Men der var dog tid til at indtage pølser lavet på vores "feltkøkken", og få en kop kaffe ind i mellem.

Men nu er klubben så også næsten 100% klar til udendørs sæsonen 2018. Der skal lige "trækkes" nogle snore når grene og blade er revet væk fra banerne - men det meste, det er klaret.

"Tyskerne kommer....."

..... d. 7. april 2018. Denne dag er der nemlig landsdelskamp mellem Jysk Petanque Sammenslutning (JPS) og Petanque Verband Nord (PVN), det Nordtyske Petanque Forbund. Det foregår på Enggården, og StarPetanque har spillere med på alle de 6 JPS hold. Hver landsdel stiller med et talent hold, et veteran hold, to dame hold, og to herre hold. Alle de Jyske hold møder alle de Nordtyske. Efter de 36 kampe er det så spændende om PVN skal beholde den store vandrepokal, eller om JPS skal "nappe den".

25.- kroners turnering

Klør 5 vinterturneringen

Holdet i "Klør 5" vinterturneringen (der afvikles i varme petanque haller i øst-Danmark) ligger inden 4. og sidste runde på tredje pladsen á point med nr. 2 og med 5 point op til 1. pladsen i deres pulje i 5. division.

Da der er 30 point at spille om i den sidste runde, er det ikke umuligt at holdet kan avancere yderligere i tabellen.

Der spilles en triple og en double pr. holdkamp. vinder man en kamp ved at nå 13 point inden tiden er gået giver det 3 point, vinder man uden at nå 13 point giver det 2 point, og står det uafgjort når tiden er gået og sidste kugle er kastet giver det 1 point til hver af holdene.

Sejr til Patrick og Mathias i "den gule lade"

Odense Petanque Klub afholdt lørdag d. 20. januar 2018 deres 30 års jubilæums double i "den gule lade". StarPetanque Danmark havde en double med, bestående af Patrick Pedersen og Mathias Ellekær.

De gjorde det nu "helt godt" de to "knejter", for de vandt turneringen. Der deltog mange gode doubler i turneringen der havde deltagelse af 22 hold. Patrick og Mathias spillede aggrevssivt petanque, med minimum tre skud pr. runde - og det gav altså bonus.

Dejlig start på petanqueåret 2018 for både Patrick og Mathias (men også for klubben) :-) 

Tre seje kvinder

Petanque som ekstrem sport? Ja, ihvert fald så må 24-timers petanque turneringen i weekenden d. 13. og 14. januar 2018 i "Stalden" i Hvidovre gå under den betegnelse.

StarPetanque havde et hold med - tilmed et "rent" kvindehold. Holdet bestod af Jane Esborn Hansen, Hanne Christensen og Mette Ellekær.

14 hold var med i turneringen og konceptet var at alle hold skulle møde hinanden i både triple og double. Først spillede man 7 tripler, derefter alle 13 doubler, for til slut at spille de 6 manglende tripler.

"Ugle-pigerne" kom forrygende fra start. De vandt faktisk de 7 første tripler. Nogen af dem nåede de 13 point i, hvilket gav 3 point til regnskabet, andre vandt de "på tid" hvilket gav 2 point. Efter de 7 tripler lå de på en flot og 2. plads i den samlede stilling.

Desværre satte de lidt til i doublerne, hvoraf kun de 6 af dem blev vundet. Men da der stod triple på menuen igen var de "på" igen og endte med at vinde 9 tripler ialt, spille 1 uafgjort (stillingen lige da signalet havde lydt og omgangen spillet færdig) og kun tabt 3 tripler. En af de tripler Jane, Hanne og Mette vandt søndag formiddag var over de senere vindere "Nordisk Giraf". Et hold der bestod af Daniel Presutti, Morten Junge (landsholdsspillere) og Brian Fuglsang (tidligere landsholdsspillere) - en virkelig flot "skalp" at få for pigerne.

"Ugler i Mosen" (som Jane, Hanne og Mette hed) endte på en 7. plads i et regnskab der var meget tæt. Så tæt at f.eks. forskellen på nr. 2 og nr. 3 efter 24 timers petanque og 26 kampe var 1 (skriver een) i plus / minus forskel - de to hold havde samme point. 

Webfatter havde den store ære, udover at være holdleder, også at være chauffør for holdet. Han oplevede det nærmest utænkelige at køre i en bil hjem til Jylland med tre kvinder hvor der i timevis var TOTAL STILHED. De var godt trætte alle tre :-)