Viborg Open 2018

SUCCES. Så kort kan Viborg Open 2018 beskrives. Dansk Petanque Forbunds eliteudvalg havde valgt vores turnering som en samling for deres fire trupper, og bortset fra de tre kvinder og de tre mænd der var sent til en turnering i udlandet, så var alle kanonerne der - inklusiv landstræneren og hele eliteudvalget.

Selv de måbede da vi "trak vores kanin op af hatten" - åbningstale ved Viborgs borgmester Ulrik Wilbek. Efterfølgende blev der taget en del "selfies" med den populære Ulrik Wilbek (jo jo, så var vi ligesom igang).

Vi havde valgt at ændre turneringen fra sidste års A/C/B/D til puljespil med efterfølgende cup i fire rækker (A, B, C, og D). Det er det system vi vil bruge fremadrettet.

Vejret var perfekt petanque vejr til lørdagens triple turnering, mens det var mere blæsende og lidt koldere om søndagen til doublen. 35 tripler og 52 doubler er en fremgang i forhold til sidste år, og et tegn på at det er en turnering som folk gerne vil spille. Men man får jo heller ikke bedre sted at afholde en turnering end på Borgvold.

Vi har fået mange roser og positive tilbagemeldinger efter Viborg Open 2018. Klubbens medlemmer kan med rette være stolte - vi har sammen skabt en SUCCES.

Der blev gået til den til arbejdsdagen

De fik godt nok "noget fra hånden" de 12 medlemmer der havde mulighed for at komme til arbejdsdagen d. 10. marts 2018. Der blev klippet hæk og kørt hækaffald på lossepladsen, der blev monteret projektører på lysmasterne på de nye baner, flagstangen blev rengjort (selv flaglinen fik et "karbad"), borde og bænke blev kørt frem, tavle-beslag blev monteret, "bander" ved den store terasse (til at stoppe kugler) blev "banket op". Indenfor blev der "finskåret" huller i ca. 200 bolde (til pointtavler), køleskab og fryser blev rengjort, der blev flyttet om og gjort rent i hhv. kontoret og i opholdsrummet, og det store skab i museet til opbevaring blev rengjort og påmonteret låsebeslag (og låse) og mere endnu. Ja man bliver helt forpustet bare ved tanken om alt det der blev gjort denne dag.

Men der var dog tid til at indtage pølser lavet på vores "feltkøkken", og få en kop kaffe ind i mellem.

Men nu er klubben så også næsten 100% klar til udendørs sæsonen 2018. Der skal lige "trækkes" nogle snore når grene og blade er revet væk fra banerne - men det meste, det er klaret.

"Tyskerne kommer....."

..... d. 7. april 2018. Denne dag er der nemlig landsdelskamp mellem Jysk Petanque Sammenslutning (JPS) og Petanque Verband Nord (PVN), det Nordtyske Petanque Forbund. Det foregår på Enggården, og StarPetanque har spillere med på alle de 6 JPS hold. Hver landsdel stiller med et talent hold, et veteran hold, to dame hold, og to herre hold. Alle de Jyske hold møder alle de Nordtyske. Efter de 36 kampe er det så spændende om PVN skal beholde den store vandrepokal, eller om JPS skal "nappe den".

25.- kroners turnering

Klør 5 vinterturneringen

Holdet i "Klør 5" vinterturneringen (der afvikles i varme petanque haller i øst-Danmark) ligger inden 4. og sidste runde på tredje pladsen á point med nr. 2 og med 5 point op til 1. pladsen i deres pulje i 5. division.

Da der er 30 point at spille om i den sidste runde, er det ikke umuligt at holdet kan avancere yderligere i tabellen.

Der spilles en triple og en double pr. holdkamp. vinder man en kamp ved at nå 13 point inden tiden er gået giver det 3 point, vinder man uden at nå 13 point giver det 2 point, og står det uafgjort når tiden er gået og sidste kugle er kastet giver det 1 point til hver af holdene.

Sejr til Patrick og Mathias i "den gule lade"

Odense Petanque Klub afholdt lørdag d. 20. januar 2018 deres 30 års jubilæums double i "den gule lade". StarPetanque Danmark havde en double med, bestående af Patrick Pedersen og Mathias Ellekær.

De gjorde det nu "helt godt" de to "knejter", for de vandt turneringen. Der deltog mange gode doubler i turneringen der havde deltagelse af 22 hold. Patrick og Mathias spillede aggrevssivt petanque, med minimum tre skud pr. runde - og det gav altså bonus.

Dejlig start på petanqueåret 2018 for både Patrick og Mathias (men også for klubben) :-) 

Tre seje kvinder

Petanque som ekstrem sport? Ja, ihvert fald så må 24-timers petanque turneringen i weekenden d. 13. og 14. januar 2018 i "Stalden" i Hvidovre gå under den betegnelse.

StarPetanque havde et hold med - tilmed et "rent" kvindehold. Holdet bestod af Jane Esborn Hansen, Hanne Christensen og Mette Ellekær.

14 hold var med i turneringen og konceptet var at alle hold skulle møde hinanden i både triple og double. Først spillede man 7 tripler, derefter alle 13 doubler, for til slut at spille de 6 manglende tripler.

"Ugle-pigerne" kom forrygende fra start. De vandt faktisk de 7 første tripler. Nogen af dem nåede de 13 point i, hvilket gav 3 point til regnskabet, andre vandt de "på tid" hvilket gav 2 point. Efter de 7 tripler lå de på en flot og 2. plads i den samlede stilling.

Desværre satte de lidt til i doublerne, hvoraf kun de 6 af dem blev vundet. Men da der stod triple på menuen igen var de "på" igen og endte med at vinde 9 tripler ialt, spille 1 uafgjort (stillingen lige da signalet havde lydt og omgangen spillet færdig) og kun tabt 3 tripler. En af de tripler Jane, Hanne og Mette vandt søndag formiddag var over de senere vindere "Nordisk Giraf". Et hold der bestod af Daniel Presutti, Morten Junge (landsholdsspillere) og Brian Fuglsang (tidligere landsholdsspillere) - en virkelig flot "skalp" at få for pigerne.

"Ugler i Mosen" (som Jane, Hanne og Mette hed) endte på en 7. plads i et regnskab der var meget tæt. Så tæt at f.eks. forskellen på nr. 2 og nr. 3 efter 24 timers petanque og 26 kampe var 1 (skriver een) i plus / minus forskel - de to hold havde samme point. 

Webfatter havde den store ære, udover at være holdleder, også at være chauffør for holdet. Han oplevede det nærmest utænkelige at køre i en bil hjem til Jylland med tre kvinder hvor der i timevis var TOTAL STILHED. De var godt trætte alle tre :-)