Rejsen er begyndt

Far Busk i spidsen for en flok glade vindere af Regionalspillet 2015

AL-SLT 2015 var en "tre-trins raket" hvis klubbens regionalhold i Dansk Petanque Forbunds landsturnering skulle rykke op i Danmarks serien. 1.trin var vel afviklet qua vi vandt vores pulje (endda med maximum point 8, og en score på 43 - 5). Weekenden d. 19. og 20. september 2015 i Stokkemarke på Lolland var så der hvor 2. og gerne derefter 3. og sidste trins skulle skydes af.

Trin 2 bestod i at kvallificere os fra den nye pulje som vi blev trukket ind i og videre som nr. 1 eller nr. 2 og dermed være blandt de 6 hold der skulle spille om de 4 oprykningspladser. Vores pulje (os og Nordjylland der blev toer efter os) blev efter lodtrækning parret med Lynge-2 og Jonstrup-2 (hhv. etter og toer fra den pulje) i den såkaldte mellemrunde. Man skulle kun møde de to hold fra modsatte pulje, så vi havde ingen fordel af at have vundet vores pulje - bortset fra den søde lille pokal der indikerede det (ingen point med i "bagagen" eller andre fordele).

StarPetanque lagde ud mod Jonstrup-2. Efter en lidt "hakkende start" i nogle af kampene var der ingen tvivl om udfaldet - vi vandt holdkampen med 6 - 0. Godt begyndt er halvt fuldendt siges det. Der blev holdt fokus hele vejen rundt mod Lynge-2 i den sidste puljekamp som blev vundet med 5 - 1. Dermed var StarPetanque holdet vinder af deres mellemrunde pulje og (ikke mindst vigtigt) tog 4 point med til finalespillet om oprykning.

Så var vi klar til 3. trin af "raketten". Vi stod overfor endnu et Jonstrup hold i den første kamp om oprykning (deres tredje hold). Vi gjorde ikke forskel på de to Jonstrup hold, dvs. vi vandt også denne holdkamp med 6 - 0. Status efter den første dag i finalespillet. 6 point på kontoen og en score på 17 - 1.

Søndag skulle arbejdes gerne gøres færdig. Vi lagde ud mod Odense-2. Det blev en uhyggelig tæt affære hvor bla. to kampe der blev afbrudt pga. tid faldt ud til vores fordel (hhv. 11 - 9 og 10 - 9) var medvirkende til at vi vandt holdkampen med 4 - 2. Næste kamp var mod vores næsten navnebrødre, Starmarsters. Det blev til endnu en 4 - 2 holdkamp sejr og "for 117 gang" var det triplen med Doris Busk, Allan Busk, og Johnni Chortzen der blev sidst færdige. Dermed var oprykningen sikret inden den sidste kamp mod Brabrand-2. "Chefen" (Holdleder Johnni) gik målrettet efter guldmedaljerne og selvom vi kunne "tillade" os at tabe kampen og alligevel vinde guld pga. vores gode score, så satte StarPetanque holdet lige tingene "på plads" med en 5 - 1 holdsejr.

Så missionen lykkedes. Oprykningen kom i hus og "rejsen" er sat igang. StarPetanque går igennem Regionalspillet med maximum point 28 for de 14 kampe og en score på imponerende 73 vundne enkelt kampe og kun 11 tabte (det svarer til en sejrs rate på 87%).

Vi er godt klar over at det bliver sværere i næste sæson i DK-serien. Der skal vi være 9 spillere på holdet, men vi har ikke spillet alle vores kort endnu og vi har "flere skud i bøssen" så vi satser på minimum at blive i rækken.