"Ude godt - hjemme bedst"

Ordsproget i overskriften passer meget godt på klubbens to DVC hold, der begge indenfor en uge mærkede forskellen på at spille på hjemmebane og på udebane.

DVC-1 holdet vandt først 10 - 0 på hjemmebane over Skanderborg, for derefter at tabe 2 - 8 da Skanderborg lagde baner til. DVC-2 holdet vandt 9 - 1 hjemme over Le Petit, men tabte 4 - 6 på udebane. Så jo: "ude godt, men hjemme bedst"

Så går det snart løs for alvor

Medlemstilgang sidste sæson samt hen over vinteren har muliggjort at StarPetanque nu har spillere nok til to hold i Dansk Petanque Forbunds sommerlandsturnering (SLT). 

Målsætningen er oprykning til 1. division for klubbens hold 1. Dette kan kun lade sig gøre ved at vinde 2. division-1 rækken. Der er mange gode hold i denne pulje (se billedet herunder), så vi skal "ud af starthullerne" fra første kamp af hvis vi skal have en chance.

Hold 2 er kommet i en 5-holds pulje (se billedet til højre). Det betyder at de sidder over i hele runde 2 d. 9. juni 2018. En 1. plads giver direkte oprykning til DK-serien, medens en plads som nr. 2 eller 3 giver en plads i et ekstraordinært oprykningsspil (dette er fordi at DK-serien udvides fra sæson 2019 til flere hold). StarPetanque har et rigtigt godt regionalhold, så målsætningen her må også være oprykning.

Begge klubbens hold har hjemmebane i 3. spillerunde d. 18. august 2018. Så vi håber meget på at de af klubbens medlemmer der ikke skal spille denne dag vil give en hånd med omkring alt det praktiske (salg af drikkevarer, mad, osv. osv.) Nåh ja, så har vi også sagt ja tak til at lægge faciliteter til d. 22. september 2018 til det ekstraordinære oprykningsspil for regionalholdene.

Sørme om ikke også StarPetanque har to hold med i Dansk Veteran Cup (DVC) i 2018. Strukturen er lavet om således at et DVC hold nu beståe af 5 spillere (mod tidligere 7), og at der nu spilles en triple og en double i "1. halvleg" og to doubler og en single i "2. halvleg". Hvem vores to DVC hold er kommet i pulje med vides ikke i skrivende stund.

Jysk Petanque Sammenslutning (JPS) har også indbudt til en 5-mands holdturnering. Klubben har, indtil nu, to hold tilmeldt hhv. "Buskene" og "de vågne natugler". Turneringsoversigten er endnu ikke offentliggjort.

 

 

"The winner takes it all" - kun vinderen af denne pulje rykker op i 1. division.