Vi kan stadigvæk selv afgøre det

Det blev "kun" til 4 point til klubbens 1. hold i 2. division-1 på hjemmebane. "Heldigvis" for os så satte Hedebo også point til. Dermed er vi et point efter netop Hedebo og vi bliver "pustet i nakken" afbla. Føvling.

MEN, vigtigst af alt. Vi kan stadigvæk selv afgøre om vi skal rykke op. Vi skal "bare" have fuldt hus i 4. runde i Hedebo ("dobbelt runde") dvs. 10 point, så er den hjemme. Men vi skal møde både Føvling og Hedebo - sidstnævnte endda i allerførste kamp om lørdagen. 

Var der nogen der sagde spændende?

 

Noget sværere ser det ud for klubbens hold i regionalserien. 2 point blev det til på hjemmebane, og der skal vel nærmest "mirakler" til hvis vi skal nappe en af de pladser der giver ret til det ekstra oprykningsspil.

Nå, kuglerne er runde, sammenholdet og gejsten er i top, og vi giver ALDRIG op.

Kan vi komme fra baghjul og overraske?

 

4. gang var lykkens gang

Så er der kommet snore på de nye baner.

Så lykkedes det endeligt at få tildelt en hjemmebane runde i DPFs sommerlandsturnering. Hverken i 2015, 2016, eller i 2017 fik vi tildelt hjemmebane, men her i 2018 skete det - og så endda for begge vores hold i samme runde.

 

Da den første glæde havde lagt sig måtte vi erkende at vi stod med en "udfordring". Hvem kunne tage sig af at servicere de omkring 80 personer hele dagen, når klubben selv har to hold der spiller? Med "ekstern" hjælp fra forældrene til en af klubbens spillere samt tre af klubbens medlemmer, så er den hurdle også klaret.

Dermed kan spillerne på klubbens to hold koncentrerer sig om at spille og (forhåbentlig) samle en masse point. Holdet i regionalserie-1 skal møde Hvirring-2, Vennerne-2, og Brabrand-3 i nævnte rækkefølge. Holdet i 2. division-1 tørner sammen med Nordjylland, Horsens, samt Brabrand-2. 

Det bliver utroligt spændende hvordan det går holdene lørdag d. 18. august 2018 på hjemmebane på Enggården. Opskriften er simpel "jo flere point  - jo bedre", idet kun 1. pladsen i begge rækker giver oprykning.

 

"Ude godt - hjemme bedst"

Ordsproget i overskriften passer meget godt på klubbens to DVC hold, der begge indenfor en uge mærkede forskellen på at spille på hjemmebane og på udebane.

DVC-1 holdet vandt først 10 - 0 på hjemmebane over Skanderborg, for derefter at tabe 2 - 8 da Skanderborg lagde baner til. DVC-2 holdet vandt 9 - 1 hjemme over Le Petit, men tabte 4 - 6 på udebane. Så jo: "ude godt, men hjemme bedst"

Så går det snart løs for alvor

Medlemstilgang sidste sæson samt hen over vinteren har muliggjort at StarPetanque nu har spillere nok til to hold i Dansk Petanque Forbunds sommerlandsturnering (SLT). 

Målsætningen er oprykning til 1. division for klubbens hold 1. Dette kan kun lade sig gøre ved at vinde 2. division-1 rækken. Der er mange gode hold i denne pulje (se billedet herunder), så vi skal "ud af starthullerne" fra første kamp af hvis vi skal have en chance.

Hold 2 er kommet i en 5-holds pulje (se billedet til højre). Det betyder at de sidder over i hele runde 2 d. 9. juni 2018. En 1. plads giver direkte oprykning til DK-serien, medens en plads som nr. 2 eller 3 giver en plads i et ekstraordinært oprykningsspil (dette er fordi at DK-serien udvides fra sæson 2019 til flere hold). StarPetanque har et rigtigt godt regionalhold, så målsætningen her må også være oprykning.

Begge klubbens hold har hjemmebane i 3. spillerunde d. 18. august 2018. Så vi håber meget på at de af klubbens medlemmer der ikke skal spille denne dag vil give en hånd med omkring alt det praktiske (salg af drikkevarer, mad, osv. osv.) Nåh ja, så har vi også sagt ja tak til at lægge faciliteter til d. 22. september 2018 til det ekstraordinære oprykningsspil for regionalholdene.

Sørme om ikke også StarPetanque har to hold med i Dansk Veteran Cup (DVC) i 2018. Strukturen er lavet om således at et DVC hold nu beståe af 5 spillere (mod tidligere 7), og at der nu spilles en triple og en double i "1. halvleg" og to doubler og en single i "2. halvleg". Hvem vores to DVC hold er kommet i pulje med vides ikke i skrivende stund.

Jysk Petanque Sammenslutning (JPS) har også indbudt til en 5-mands holdturnering. Klubben har, indtil nu, to hold tilmeldt hhv. "Buskene" og "de vågne natugler". Turneringsoversigten er endnu ikke offentliggjort.

 

 

"The winner takes it all" - kun vinderen af denne pulje rykker op i 1. division.